Τροφές και υγιή νύχια

Τροφές για υγιή νύχια

Η σωστή ανάπτυξη και υγιή δομή των νυχιών παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία. Πρωταρχικό μέλημα μιας σωστής τεχνήτριας νυχιών δεν είναι μόνο η σωστή περιποίηση, που ούτως ή άλλως είναι αυτονόητη, αλλά η ενημέρωση των πελατών της για τους τρόπους διατήρησης των νυχιών υγιή και γερά.

Ένας από τους τρόπους είναι η σωστή διατροφή ή πιο συγκεκριμένα οι τροφές που ενισχύουν την ανάπτυξη της κερατίνης, το βασικό δομικό συστατικό των νυχιών μας.

Παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένες τροφές που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των νυχιών:

-Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γάλα, τυρί, γιαούρτι περιέχουν βιοτίνη και ασβέστιο που ο συνδυασμός τους ενισχύει τη δομή των νυχιών. Ιδανικά τρόφιμα για όσους έχουν εύθραυστα νύχια.

-Κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό)

Ο σίδηρος και η πρωτεΐνη που περιέχονται στα προϊόντα ζωικής προέλευσης αποτελεί βάλσαμο για τα νύχια μας. Για τους χορτοφάγους ιδανική τροφή αποτελεί το τόφου,

-Όσπρια

Το κλειδί είναι η πρωτεΐνη η οποία περιέχεται και στα όσπρια. Τα μεγαλύτερη ποσοστά συγκεντρώνουν τα φασόλια, οι φακές, οι γίγαντες και τα μαυρομάτικα, ενώ η σόγια αποτελεί την τέλεια πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου για τους χορτοφάγους.

-Πράσινα λαχανικά

Όλα τα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν την τέλεια πηγή σιδήρου και ασβεστίου, ιδανική για τη σωστή ανάπτυξη των νυχιών. Το βάθρο της πρωτιάς ανταγωνίζονται το σπανάκι με το μπρόκολο καθώς και τα δύο περιέχουν βιταμίνες Α, Ε, και Β και φολικό οξύ που βοηθούν  στην ενδυνάμωση των νυχιών.

-Ξηροί καρποί και δημητριακά ολικής άλεσης

Μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα νυχιών καταναλώνοντας τροφές ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς που περιέχουν σίδηρο και βιοτίνη. Τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιοτίνη ενώ τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν βοηθούν τον οργανισμό να απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Αντίθετα οι βιταμίνες τους προστατεύουν τα νύχια από το να σπάνε εύκολα.

Στην κατηγορία των δημητριακών, η βρώμη και το ψωμί ολικής άλεσης αποτελούν υγιεινές επιλογές για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε σίδηρο.

Σε γενικές γραμμές εάν τηρούμε ένα σωστό τρόπο διατροφής, επιλέγουμε σωστά τρόφιμα και τηρούμε τους κανόνες της σωστής διατροφής θα έχουμε υγιή, δυνατά και λαμπερά νύχια. Εάν ακολουθούμε όλα τα παραπάνω και συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα θα πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό μας.

Comments are closed.