Σπουδές Διαιτολογίας – Διατροφολογίας στο ΙΕΚ EVABEAUTY

Ειδικότητα: Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

Στο ΙΕΚ Evabeauty, γνωρίζουμε καλά ότι η ομορφιά δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση. Πηγάζει μέσα από τον κάθε άνθρωπο, σε ευθεία συνάρτηση με τις διατροφικές του συνήθειες. Για αυτό, το πρόγραμμα σπουδών διαιτολογίας είναι προσεκτικά δομημένο, ώστε να δώσει στον/στη σπουδαστή/σπουδάστρια τις σωστές βάσεις για ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Αποφοιτώντας από την Evabeauty θα έχεις πολλές περισσότερες ικανότητες από την κατάρτιση ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου απώλειας βάρους. Από τις τελευταίες τάσεις στη διαιτολογία και τα ειδικά gluten free και lactose free μενού, μέχρι υψηλά αμειβόμενες εξειδικεύσεις όπως η αθλητική διατροφή, η τεχνητή σίτιση, ο προγραμματισμός χώρων μαζικής εστίασης (π.χ νοσοκομεία, κτήματα δεξιώσεων) κ.λπ, θα είσαι ένας πραγματικός nutriexpert προσφέροντας στους πελάτες σου σωματική και ψυχική υγεία.

Αγαπάς τη διαιτολογία; Σπούδασέ τη στην Evabeauty!

Σπουδάζοντας στο ΙΕΚ EVABEAUTY στη Σχολή Διατροφής & Διαιτολογίας, απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:

 • Το όνομα EVABEAUTY δεν είναι καινούργιο. Ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και αργότερα ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η σχολή EVABEAUTY από το 1995 προσφέρει εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες ειδικότητες ομορφιάς.
 • Ανανεώνουμε συνεχώς τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα σύμφωνα με τις νέες τεχνικές και ανάγκες της αγοράς.
 • Αναβαθμίζουμε τις τεχνικές εκπαίδευσης μας ώστε να γίνεται πιο εύκολη για τους μαθητές μας η διαδικασία μάθησης.
 • Οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι επιστήμονες διαιτολόγοι, ιατροί, διαβητολόγοι, γυμναστές, χημικοί κ.λ.π με πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία και έχουν επίγνωση των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.
 • Οι καθηγητές μας παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές επιδόσεις των σπουδαστών και παρέχουν ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη κενών ή αδυναμιών.
 • Το ΙΕΚ EVABEAUTY συνεργάζεται με κορυφαίους διαιτολόγους, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ειδικότητα της Διατροφής &Διαιτολογίας.
 • Τα μάθημα πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα λιπομέτρησης και ανάλυσης σώματος, προσδιορισμού ιδανικού βάρους και δείκτη μάζας σώματος, κ.ά.
 • Διοργανώνονται ημερίδες και διαλέξεις με θέματα συναφή με το αντικείμενο της δουλειάς, π.χ αθλητική διατροφολογία, παιδική παχυσαρκία, συμπληρώματα διατροφής , κ.λ.π.
 • Παρέχουμε εκπαιδευτικές σημειώσεις για όλα τα μαθήματα που έχουν επιμεληθεί οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY.
 • Στους σπουδαστές παρέχονται δωρεάν προϊόντα, μηχανήματα και αναλώσιμα από τις πιο αξιόλογες εταιρείες του χώρου.
 • Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, σε νοσοκομεία και διαιτολογικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, γηροκομεία, ινστιτούτα αδυνατίσματος, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εταιρείες παραγωγής τροφίμων, ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία και οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας.
 • Το ΙΕΚ EVABEAUTY συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου, και έτσι οι σπουδαστές γνωρίζουν από κοντά τις καλύτερες εταιρείες καλλυντικών και φαρμάκων.
 • Παρέχουμε βιβλία για τις εξετάσεις πιστοποίησης που περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις/απαντήσεις των εξετάσεων, για να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές για σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Το Γραφείο Σταδιοδρομίας – EVABEAUTY Career Agency είναι δίπλα στους σπουδαστές από την αρχή της φοίτησης, κάνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με κάθε σπουδαστή/τρια. Ενημερώνει για τους τομείς απασχόλησής που μπορούν να δραστηριοποιηθούν, ώστε να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ενδιαφέρει (ινστιτούτα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, πολυδύναμα κέντρα, νοσοκομεία κ.λπ.) και να βρει για εκείνους, την κατάλληλη θέση πρακτικής και αργότερα την επαγγελματική αποκατάστασή τους.
 • Εξασφαλίζουμε την πρακτική άσκηση (αμειβόμενη σε πολλές περιπτώσεις) σε επώνυμα κέντρα διατροφής και διαιτολογίας, κ.α.
 • Η συνεργασία του IIEK με περισσότερους από 400 χώρους σας εγγυάται σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
 • Ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα των σπουδαστών, καθώς παρακολουθούν μαθήματα Career Development, που τους εκπαιδεύει στο πώς να δημιουργήσουν και να οργανώσουν την δική τους επιχείρηση, καθώς και Social Media Marketing για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τα social media για την προώθηση της δουλειάς τους.

Στο ΙΕΚ EVABEAUTY χορηγήθηκε έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με αριθμό 94836/Κ6 (ΦΕΚ. 5344/Β’/7-9-2023).

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή σας και μετά από τις εθνικές εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) θα λάβετε Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5.

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), και αντιστοιχεί σε  Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την  αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Έχετε δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03), και μοριοδότηση με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Ως Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίαςμπορείς να εργαστείς σε:

• Διαιτολογικά κέντρα

• Καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής

• Σύμβουλοι διαιτολογικών μενού σε χώρους εστίασης

• Νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης

• Γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία

• Καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων

• Ινστιτούτα αδυνατίσματος

• Κέντρα αισθητικής & ομορφιάς

• Νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, παιδικές κατασκηνώσεις

• Οίκοι Ευγηρίας & Φροντίδας Ηλικιωμένων

• Φαρμακεία

• Ως ελεύθερος επαγγελματίας

Να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση

Γνωρίστε τους καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY! Όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας μοιράζεται το ίδιο πάθος για την ομορφιά και την ίδια αγάπη για την εκπαίδευση. Καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, έχουν ένα στόχο: να δημιουργήσουν τις πιο κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, αλλά και σπουδαστικής φοίτησης.

Οι καθηγητές επιλέγονται μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και απαρτίζονται από ιατρούς, δερματολόγους, φυσιοθεραπευτές, ποδολόγους, αισθητικούς, κομμωτές κλπ. Κατέχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που απαιτούνται αλλά πολύ σημαντικό είναι, ότι όλοι είναι επαγγελματίες ενεργοί στον χώρο, γνωρίζουν την αγορά και τις απαιτήσεις της. Έχουν πάθος για το αντικείμενό τους και αποτελούν την ιδανική έμπνευση για εσάς.

Μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, καθώς πρωταρχικός τους στόχος είναι να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες κάθε σπουδαστή και να δημιουργήσουν τους πιο αξιοσέβαστους αποφοίτους στο κλάδο της ομορφιάς. Προετοιμάζουν τους σπουδαστές κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα!

Οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY είναι προσιτοί και κατανοητοί και προσαρμόζουν την εκπαιδευτική τους μέθοδο, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Είναι πάντα εκεί, για να βοηθούν και να υποστηρίζουν τους σπουδαστέςσε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία. Αυτό το στυλ διδασκαλίας μας ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη σχολή, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι σπουδαστές λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης από τους καθηγητές, καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η συνεργασία με επώνυμους και καταξιωμένους καθηγητές του χώρου, σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν επιτύχει στο αντικείμενό τους, να αντλήσετε από αυτούς έμπνευση και να αποκτήσετε την ώθηση για την δική σας επιτυχία.

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Ειδικά Θέματα Φυσικής, Γενική Χημεία, Αρχές Διατροφής Ι: Γενικές Αρχές Διατροφής-Διαιτολογίας – Σύσταση των Τροφίμων – Ενέργεια – Ενεργειακό Ισοζύγιο – Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός – Θερμογένεση Λόγω Τροφής / Άσκησης – Μακροθρεπτικά Συστατικά – Υδατάνθρακες – Πρωτεΐνες – Λίπη, Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Ανατομία, Φυσιολογία, Αναλυτική Χημεία, Νοσολογία

Μαθήματα Πρακτικής

Αρχές Διατροφής: Ασκήσεις με Εξισώσεις Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού-BMR – Υπολογισμός Δαπανώμενης Ενέργειας – Ασκήσεις με Ενεργειακό Ισοζύγιο – Διατροφική Πυραμίδα – Ομάδες Τροφίμων – Ισοδύναμα Τροφίμων – Πίνακας Υπολογισμού Ισοδυνάμων

 


 

Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα 

Αρχές Διατροφής ΙΙ: Διαιτητικές Ίνες – Μικροθρεπτικά Συστατικά – Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες – Λιποδιαλυτές Βιταμίνες – Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία – Νερό – Αλκοόλ – Τρέχουσες Κατευθυντήριες Διαιτητικές Οδηγίες για Ενήλικους – Η Μεσογειακή Διατροφή ως Διατροφικό Πρότυπο – Διατροφικά Πρότυπα στις Δυτικές Κοινωνίες, Μικροβιολογία, Χημεία Τροφίμων, Βιοστατιστική, Βιοχημεία, Ασφάλεια & Υγιεινή στην Εργασία

Μαθήματα Πρακτικής

Αρχές Διατροφής: Ομάδες Τροφίμων – RDA, RDI – DRIs, EAR, UL, ΑΙ. – Πίνακες Σύστασης Τροφίμων / Φαγητών – Τι Είναι η Διαιτητική Εντολή – Βασικές Αρχές Κατάρτισης Διαιτολογίου – Υπολογισμός Ισοδυνάμων – Καταμερισμός Ισοδυνάμων σε Γεύματα – Διαβητικά Ισοδύναμα – Επιλογή Τροφίμων – Μερίδες και Χρήση των Πινάκων Συνθέσεων Τροφίμων για Υπολογισμό Διαφόρων Συνταγών, Εισαγωγή στη Διατροφική αξιολόγηση -Ιστορικό (Ιατρικό, Φαρμακευτικό κλπ) – Διατροφικό ιστορικό – Ανάκληση 24ώρου, ΗΚΤ, FFQ – Ανθρωπομετρία – Λιπομέτρηση, Δερματοπτυχές -Μέτρηση Περιφερειών

 


 

Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Βιοτεχνολογία, Νομοθεσία και Δεοντολογία, Θεραπευτική Διαιτολογία, Παχυσαρκία και Μεταβολισμός, Έλεγχος και Καταλληλότητα Τροφίμων, Ψυχολογία και Διατροφή, Διατροφή Υγιών Ατόμων

Μαθήματα Πρακτικής

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα: Ανάλυση Ετικετών Τροφίμων – Βιολογικά και Συμβατικά Τρόφιμα – Case Study) – Λειτουργικά Τρόφιμα -Παράδοξες Δίαιτες (Επίδραση ΜΜΕ) -Διερεύνηση Νομοθεσίας που Αφορά στο Επάγγελμα του Διαιτολόγου/ Βοηθού Διαιτολόγου – Συλλογή Πρόσφατων Κατευθυντήριων Γραμμών από Επίσημους Επιστημονικούς Φορείς. – Διερεύνηση Παραγόντων που Εμποδίζουν την Ανάπτυξη Μικροβίων στα Τρόφιμα -Μεσογειακή Διατροφή και Οφέλη στην Υγεία -Το Κοινωνικό Οικονομικό Επίπεδο και Πως Επηρεάζει τη Διατροφή και την Υγεία. – Δρόγες / Βότανα, Τεχνικές Παρασκευής Διατροφής Ι, ΙΙ: Πηγές Τροφίμων-Πρώτες Ύλες – Επίδραση των Μεθόδων Αποθήκευσης στα Θρεπτικά Συστατικά – Προετοιμασία Πρώτων Υλών – Μέθοδοι Παρασκευής Τροφίμων / Φαγητών – Χρήση Πρόσθετων Υλών στην Παρασκευή Τροφής – Λειτουργικά Τρόφιμα – Βιολογικά και Συμβατικά Τρόφιμα, Ελληνική Καινοτομία: Ζεόλιθος -Εφαρμογές στην γεωργία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Κτηνοτροφία, Αναβάθμιση Ποιότητας Ελαιολάδου

 


 

Δ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Ψυχολογία, Διατροφή : Εντερική και Παρεντερική Διατροφή – Η διατροφική Θεραπευτική Υποστήριξη ως Απαραίτητο Στοιχείο στη Φροντίδα του Ασθενούς – Καθορίζοντας το Διατροφικό Κίνδυνο – Τύποι Διατροφικής Υποστήριξης – Εντερική Σίτιση – Παρεντερική Σίτιση – Μεταβολικό Σύνδρομο -Υπέρταση – Καρκίνος – HIV – Τροφική Αλλεργία και Δυσανεξία -Οστεοπόρωση-Οστεοπενία -Διατροφή σε Ασθενείς Εμπύρετους, με Τραύματα − Εγκαύματα- Μετά από Χειρουργικές Επεμβάσεις – Σύγχρονα Μοντέλα Προαγωγής Υγείας και ο Πόλος τους, Φαρμακολογία, Αθλητισμός και Διατροφή, Οργάνωση και Διοίκηση Διαιτολογικών χώρων, Κλινική Παθολογία

Μαθήματα Πρακτικής

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα: Case Study -Λειτουργία Διαιτολογικού Γραφείου – Αρχεία Πελατών και Διαιτολόγου – Ανάλυση Οργανωτικής Δομής Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου – Ειδικές / Νοσοκομειακές Δίαιτες – Παρασκευή Σκευασμάτων/Συνταγών Εντερικής Διατροφής – Εφαρμογή HACCP σε μια Επιχείρηση Παραγωγής και Επεξεργασίας Τροφίμων -Παχυσαρκία και Θεωρίες Αλλαγής Διατροφικής Συμπεριφοράς – Διατροφή Υψηλού Ανταγωνιστικού Επιπέδου Αθλητή /τριας – Συμπληρώματα Διατροφής – Εργογόνα Βοηθήματα – Αθλητικά ποτά, Τεχνικές Παρασκευής Διατροφής: Γεωγραφία της Διατροφής – Συνταγές (Light) / Διαιτολόγιο για: Αδυνάτισμα -Διαβητικού με Γλυκαντικά / με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη -Υπέρτασης – Ελεύθερες σε Γλουτένη / Διαιτολόγιο για Ασθενείς με Κοιλιοκάκη -Χαμηλό σε Λιπαρά (40γρ) -Χρήση Λαδιού Μέσης Αλύσου (Mct oil) στο Μαγείρεμα -Με Περιορισμένη Πρωτεΐνη – Χαμηλού Υπολείμματος – Με Περιορισμό στο Νάτριο – Παρασκευές σε Ειδικές Νοσοκομειακές Δίαιτες, Πρακτική εφ’ όλης της Ύλης, Προετοιμασία για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης

Δικαίωμα εγγραφής στο ΙΕΚ EVABEAUTY έχουν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων:

Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών κυμαίνεται από 2 εως 4 εξάμηνα με ένα (1) επιπλέον εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Περίοδος Εγγραφών

Η προθεσμία για τις εγγραφές στο ΙΕΚ EVABEAUTY για το χειμερινό εξάμηνο είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και για το εαρινό εξάμηνο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι προθεσμίες εγγραφών όμως, μπορούν να παραταθούν με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Δικαιολογητικά Εγγραφών

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής στο ΙΕΚ είναι τα εξής:

• Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από το ΙΕΚ EVABEAUTY

• Απολυτήριο Λυκείου γενικού/επαγγελματικού ή ισότιμου Ελληνικού τίτλου σπουδών (φωτοαντίγραφο)

• Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (για αλλοδαπούς) ή ταυτότητα ομογενούς

• 3 φωτογραφίες

• Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ σπουδαστή, σε έντυπη μορφή

• ΑΦΜ & ΔΟΥ του οικονομικά υπόχρεου

Για αλλοδαπούς απαιτούνται επίσης:

• Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών

• Άδεια παραμονής

• Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)

• Για πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών, απαιτείται πιστοποιητικό γνώσης ελληνικής γλώσσας, κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1

Δίδακτρα

Το ΙΕΚ EVABEAUTY σας προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών με τα πιο προσιτά δίδακτρα. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με δόσεις, ενώ ανάλογα με την περίοδο εγγραφών υπάρχουν εκπτώσεις έως 40%!

Επιπλέον δίνουμε τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων στις περιπτώσεις:

• προεγγραφής

• πλήρους εξόφλησης των διδάκτρων εξαμήνου

• μέλη πολύτεκνης οικογένειας

• σύσταση & εγγραφή σπουδαστών

• ΑΜΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

contact/επικοινωνια