Σχολή Κομμωτικής

Ειδικότητα: Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Το ΙΕΚ Evabeauty είναι επικεφαλής και στην κομμωτική τέχνη. Με πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις της κομμωτικής τέχνης και τεχνολογίας, και δίνει επιπλέον έμφαση στην υγεία και φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, η Evabeauty σου προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση. Μαζί μας, θα γίνεις όχι απλά κομμωτής/κομμώτρια αλλά Hair Consultant για κάθε πελάτη σου.

Αφού διδαχθείς αναλυτικά όλες τις εργασίες του κομμωτηρίου, κάθε κόμμωση (γυναικεία, ανδρική, παιδική) και κάθε πιθανή τεχνική στο χτένισμα, στην προσθετική και στη βαφή, η επαγγελματική σου σταδιοδρομία είναι εξασφαλισμένη από την ημέρα της αποφοίτησής σου. Είτε πρόκειται για το δικό σου studio κομμωτικής είτε για ένα studio τηλεόρασης ή κινηματογράφου, ένα είναι σίγουρο: με το πτυχίο του ΙΕΚ Eva Beauty, το άστρο σου θα λάμψει.

Αγαπάς την κομμωτική; Σπούδασέ τη στην Evabeauty!

Σπουδάζοντας στη Σχολή Κομμωτικής του ΙΕΚ EVABEAUTY STUDIES  απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:

 • Το όνομα EVABEAUTY δεν είναι καινούργιο. Ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και αργότερα ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η σχολή EVABEAUTY από το 1995 προσφέρει εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες ειδικότητες ομορφιάς.
 • Ανανεώνουμε συνεχώς τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα σύμφωνα με τις νέες τεχνικές και ανάγκες της αγοράς.
 • Αναβαθμίζουμε τις τεχνικές εκπαίδευσης μας ώστε να γίνεται πιο εύκολη για τους μαθητές μας η διαδικασία μάθησης.
 • Οι καθηγητές είναι έμπειροι αισθητικοί, κομμωτές, ιατροί, δερματολόγοι, χημικοί κ.λ.π με πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία και έχουν επίγνωση των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας
 • Οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές επιδόσεις των σπουδαστών και παρέχουν ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη κενών ή αδυναμιών.
 • Η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια  του ΙΕΚ EVABEAUTY, με επαγγελματικά προϊόντα, εργαλεία και μηχανήματα για την κομμωτική.
 • Το ΙΕΚ EVABEAUTY συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες ηγέτες στο χώρο της κομμωτικής, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια με τις πλέον πρόσφατες τεχνικές που αφορούν την ειδικότητά του Κομμωτή.
 • Διοργανώνονται ημερίδες και διαλέξεις με θέματα συναφή με το αντικείμενο της δουλειάς, π.χ διατροφή και ομορφιά, ιατρική αισθητική, hair salon management κ.λ.π.
 • Παρέχουμε εκπαιδευτικές σημειώσεις για όλα τα μαθήματα που έχουν επιμεληθεί οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY.
 • Παρέχονται δωρεάν προϊόντα, μηχανήματα και αναλώσιμα από τις πιο αξιόλογες εταιρείες του χώρου.
 • Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους και εταιρείες με προϊόντα κομμωτικής, φέρνοντάς τους σπουδαστές σε άμεση επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας.
 • Συμμετέχουμε στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις και γνωρίζετε από κοντά τις καλύτερες εταιρείες καλλυντικών.
 • Συμμετέχουμε σε μεγάλες επιδείξεις μόδας, event και διαγωνισμούς ομορφιάς, όπου οι σπουδαστές επιμελούνται το hair styling των μοντέλων.
 • Δημιουργία Portfolio – Photo Βook με την προσωπική δουλειά κάθε σπουδαστή.
 • Παρέχουμε βιβλία για τις εξετάσεις πιστοποίησης που περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις/απαντήσεις των εξετάσεων για να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές για σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Το Γραφείο Σταδιοδρομίας – EVABEAUTY Career Agency είναι δίπλα στους σπουδαστές από την αρχή της φοίτησης, κάνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με κάθε σπουδαστή/τρια. Ενημερώνει για τους τομείς απασχόλησής που μπορούν να δραστηριοποιηθούν, ώστε να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ενδιαφέρει (Κομμωτήρια, Ινστιτούτα Αισθητικής, Πολυδύναμα Κέντρα, Κομμωτήρια μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, studio νυχιών κλπ) και να βρει για εκείνους, την κατάλληλη θέση πρακτικής και αργότερα την επαγγελματική αποκατάστασή τους.
 • Εξασφαλίζουμε την πρακτική άσκηση (αμειβόμενη σε πολλές περιπτώσεις) σε επώνυμα κομμωτήρια, τηλεοπτικά-φωτογραφικά studios, κ.α.
 • Η συνεργασία του IEK με περισσότερους από 400 χώρους σας εγγυάται σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
 • Ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα των σπουδαστών, καθώς παρακολουθούν μαθήματα Career Development, που τους εκπαιδεύει στο πώς να δημιουργήσουν και να οργανώσουν την δική τους επιχείρηση, καθώς και Social Media Marketing για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τα social media για την προώθηση της δουλειάς τους.

Στο ΙΕΚ EVABEAUTY χορηγήθηκε έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με αριθμό 94836/Κ6 (ΦΕΚ. 5344/Β’/7-9-2023).

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή σας και μετά από τις εθνικές εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) θα λάβετε Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5. Αυτό οδηγεί στην απόκτηση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος,  που απαιτείται για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση ή να εργαστείτε ως υπεύθυνοι/ες σε καταστήματα.

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), και αντιστοιχεί σε  Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την  αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε ως καθηγήτρια/ης, ενώ έχετε δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03), και μοριοδότηση με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Ως Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης μπορείς να εργαστείς σε:

• Κομμωτήρια

• Ινστιτούτα αισθητικής & πολυδύναμα κέντρα

• Studios περιποίησης νυχιών

• Κέντρα SPA

• Κομμωτήρια ξενοδοχείων & resorts

• Σε εταιρίες καλλυντικών

• Φαρμακεία

• Γυμναστήρια

• Τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο

• Επιδείξεις μόδας

• Διαφήμιση, περιοδικά, studio φωτογραφίας

• Κρουαζιερόπλοια

• Ως ελεύθερος επαγγελματίας

• Να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση

Γνωρίστε τους καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY! Όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας μοιράζεται το ίδιο πάθος για την ομορφιά και την ίδια αγάπη για την εκπαίδευση. Καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, έχουν ένα στόχο: να δημιουργήσουν τις πιο κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, αλλά και σπουδαστικής φοίτησης.

Οι καθηγητές επιλέγονται μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και απαρτίζονται από ιατρούς, δερματολόγους, φυσιοθεραπευτές, ποδολόγους, αισθητικούς, κομμωτές κλπ. Κατέχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που απαιτούνται αλλά πολύ σημαντικό είναι, ότι όλοι είναι επαγγελματίες ενεργοί στον χώρο, γνωρίζουν την αγορά και τις απαιτήσεις της. Έχουν πάθος για το αντικείμενό τους και αποτελούν την ιδανική έμπνευση για εσάς.

Μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, καθώς πρωταρχικός τους στόχος είναι να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες κάθε σπουδαστή και να δημιουργήσουν τους πιο αξιοσέβαστους αποφοίτους στο κλάδο της ομορφιάς. Προετοιμάζουν τους σπουδαστές κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα!

Οι καθηγητές του ΙΕΚ EVABEAUTY είναι προσιτοί και κατανοητοί και προσαρμόζουν την εκπαιδευτική τους μέθοδο, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Είναι πάντα εκεί, για να βοηθούν και να υποστηρίζουν τους σπουδαστές σε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία. Αυτό το στυλ διδασκαλίας μας ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη σχολή, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι σπουδαστές λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης από τους καθηγητές, καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η συνεργασία με επώνυμους και καταξιωμένους καθηγητές του χώρου, σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν επιτύχει στο αντικείμενό τους, να αντλήσετε από αυτούς έμπνευση και να αποκτήσετε την ώθηση για την δική σας επιτυχία.

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Τεχνολογία Κομμωτικής: Εισαγωγή στην Κομμωτική Τέχνη, Εξοπλισμός Κομμωτηρίου, Υγιεινή – Πρόληψη Ατυχημάτων, Γενική & Εφαρμοσμένη Ανατομία – Φυσιολογία, Γενικά Χαρακτηριστικά της Τρίχας, Δερματολογία: Βασικές Έννοιες του Δέρματος και της Τρίχας – Δερματολογικές Παθήσεις Τριχωτού κεφαλής

Μαθήματα Πρακτικής

Σχέδιο Ειδικότητας Ι, Λούσιμο – Προετοιμασία για το Χτένισμα, Διαχωρισμός Μαλλιών σε Τούφες Κατά Περίπτωση – Tεχνικές Τυλίγματος των Μαλλιών – Φορμάρισμα – Πιστολάκι – Βούρτσισμα, Κρεπάρισμα, Τεχνικές Χτενίσματος: Νεροκυματισμοί – Σχέδιο Λοξό – Χωρίστρες – Κροσκέρ – Όλα προς τα πίσω – Ίσιωμα Χωρίς Όγκο – Ίσιωμα με Όγκο – Μπουκλάρισμα Μαλλιών – Μπουκλάρισμα με 2 ή Περισσότερες Βούρτσες – Τσάρλεστον Προς τα Έξω -Χτένισμα Φλου, Ρόλεϊ – Ηλεκτρικό ψαλίδι: Ρόλεϊ Κλασικό – Ρόλεϊ Ανακατωτή & Χτιστή – Ρόλεϊ φλου – Ρόλεϊ Μονόπλευρο – Ηλεκτρικό ψαλίδι ίσιο & Μπούκλες -Ηλεκτρικό ψαλίδι Σπιράλ & Συνδυασμοί – Τοστιέρα Κεραμική κτλ – Συνδυασμοί Διδαχθείσας Ύλης σε Φυσικά Μαλλιά

 


 

Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Τεχνολογία Κομμωτικής: Διαφοροποίηση του Χρώματος των Μαλλιών – Εισαγωγή στην Βαφή Μαλλιών – Αποχρωματισμός – Μερικός Αποχρωματισμός Μαλλιών (Meches-Balayage), Στοιχεία Ηλεκτρισμού – Μηχανήματα Κομμωτηρίου

Μαθήματα Πρακτικής

Σχέδιο Ειδικότητας ΙΙ, Εφαρμογή Βαφής Μαλλιών α) Μερική (Ρίζας) β) Ολικής γ) Λευκών, Προεργασίες Βαφής α) Εφαρμογή Πρεκολορασιόν – Στάρωμα β) Εφαρμογή Στιφάρισμα – Μορτανσάζ γ) Εφαρμογή Σαμπουάν Ντεκολοράν – Εφαρμογή μη Μόνιμων Βαφών Μαλλιών, Διαφοροποίηση του Χρώματος των Μαλλιών – Αποχρωματισμός: Εφαρμογή της Τεχνικής Ντεκολορασιόν με Σκόνη Αποχρωματισμού, Λάδι κτλ – Εφαρμογή της Τεχνικής Ντεκαπάζ με Σκόνη Αποχρωματισμού, Μερικός Αποχρωματισμός Μαλλιών (Μeches – Βalayage): Εφαρμογή Κουκούλας – Εφαρμογή Ανταυγειών σε Ελεύθερο Περιβάλλον – Εφαρμογή Ανταυγειών με Αλουμινόχαρτο (Πλεχτές, Τούφες, Διαφάνειες κτλ)

 


 

Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Τεχνολογία Κομμωτικής: Τεχνικές Περμανάντ και Ισιωτικής, Τεχνολογία Υλικών, Οργάνωση & Λειτουργία Κομμωτηρίου – Marketing, Επαγγελματική Συμπεριφορά – Νομοθεσία

Μαθήματα Πρακτικής

Πρακτικές εφαρμογές σε περμανάντ και Ισιωτική

 


 

Δ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Τεχνολογία Κομμωτικής: Κούρεμα – Ιδιαίτερα Χτενίσματα

Μαθήματα Πρακτικής

Πρακτική στις Τεχνικές Κοπής μαλλιών: Βασική γραμμή κουρέματος καρέ – Βασικής γραμμής κουρέματος ντεγκραντέ – Καθαρισμός ψαλίδας – Εφαρμογή θερμοθεραπείας – Φορμάρισμα, Στυλιζάρισμα Μαλλιών Ανάλογα την Επιλογή Κοπής, Τεχνικές περιποίησης ανδρών: Κούρεμα Μαλλιών – Περιποίηση Γενειάδας, μουστάκια κτλ ,Ιδιαίτερα χτενίσματα: Κοτσίδες – Κότσοι – Signons – Μπανάνα – Φιόγκος- Δίχτυ – Ψάθα – Postiches – Εφαρμογή Περούκας – Τοποθέτηση Διακοσμητικών στα Μαλλιά (Κρύσταλλοι, Φιόγκοι, Χτενάκια, Κοκαλάκια, Στέκες, Τιάρες, Coiffes κ.λ.π.), Δημιουργία Χτενίσματος Haute Coiffure, Πρακτική εφ’ όλης της Ύλης, Προετοιμασία για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης

Δικαίωμα εγγραφής στο ΙΕΚ EVABEAUTY έχουν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων:

Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών κυμαίνεται από 2 εως 4 εξάμηνα με ένα (1) επιπλέον εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Περίοδος Εγγραφών

Η προθεσμία για τις εγγραφές στο ΙΕΚ EVABEAUTY για το χειμερινό εξάμηνο είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και για το εαρινό εξάμηνο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι προθεσμίες εγγραφών όμως, μπορούν να παραταθούν με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Δικαιολογητικά Εγγραφών

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής στο ΙΕΚ είναι τα εξής:

• Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από το ΙΕΚ EVABEAUTY

• Απολυτήριο Λυκείου γενικού/επαγγελματικού ή ισότιμου Ελληνικού τίτλου σπουδών (φωτοαντίγραφο)

• Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (για αλλοδαπούς) ή ταυτότητα ομογενούς

• 3 φωτογραφίες

• Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ σπουδαστή, σε έντυπη μορφή

• ΑΦΜ & ΔΟΥ του οικονομικά υπόχρεου

Για αλλοδαπούς απαιτούνται επίσης:

• Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών

• Άδεια παραμονής

• Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)

• Για πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών, απαιτείται πιστοποιητικό γνώσης ελληνικής γλώσσας, κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1

Δίδακτρα

Το ΙΕΚ EVABEAUTY σας προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών με τα πιο προσιτά δίδακτρα. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με δόσεις, ενώ ανάλογα με την περίοδο εγγραφών υπάρχουν εκπτώσεις έως 40%!

Επιπλέον δίνουμε τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων στις περιπτώσεις:

• προεγγραφής

• πλήρους εξόφλησης των διδάκτρων εξαμήνου

• μέλη πολύτεκνης οικογένειας

• σύσταση & εγγραφή σπουδαστών

• ΑΜΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

contact/επικοινωνια