Σχολή Αισθητικής  και Μακιγιάζ 

Ειδικότητα: Ειδικός Αισθητικής  & Τέχνης του Μακιγιάζ

Στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty, η αισθητική και το μακιγιάζ δεν έχουν μυστικά! Με την προσωπική καθοδήγηση της Διευθύντριας της Σχολής, κυρίας Δώρας Κυπριώτη, κορυφαίας ειδικού στις αισθητικές εφαρμογές και παγκόσμιας αυθεντίας στο μόνιμο μακιγιάζ, καθώς και μίας διδακτικής ομάδας από τους κορυφαίους Έλληνες makeup experts, οι σπουδές σου στην ΣΑΕΚ Evabeauty διαφέρουν ποιοτικά και καλλιτεχνικά.

Τα μαθήματα αισθητικής και μακιγιάζ στην σχολή Evabeauty δεν είναι ποτέ στατικά. Οι ραγδαίες και σχεδόν καθημερινές εξελίξεις της τεχνολογίας και της ιατρικής επιβάλλουν τόσο τη γνώση χειρισμού εξοπλισμού, όσο και την εκπαίδευση στα καλλιτεχνικά trends. Από τη χρήση συσκευών noneedle mesotherapy μέχρι το μακιγιάζ νύφης με αερογράφο, στην Evabeauty θα διδαχθείς τα πάντα. Αποφοιτώντας, θα είσαι μία περήφανη επαγγελματίας και μία ενθουσιώδης καλλιτέχνης.

Αγαπάς την αισθητική και το μακιγιάζ; Σπούδασέ τα στην Evabeauty!

Σπουδάζοντας στην Καλύτερη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάτισης Evabeauty, Ειδικός Αισθητικής & Τέχνης του Μακιγιάζ, απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:

 • Το όνομα Evabeauty δεν είναι καινούργιο. Ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και αργότερα ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η σχολή EVABEAUTY από το 1995 προσφέρει εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες ειδικότητες ομορφιάς.
 • Ανανεώνουμε συνεχώς τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, ακολουθώντας τις νέες τάσεις και τα makeuptrends.
 • Οι καθηγητές της ΣΑΕΚ Evabeauty είναι έμπειροι αισθητικοί, μακιγιέρ, ιατροί, δερματολόγοι, χημικοί κ.λ.π με πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία και έχουν επίγνωση των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.
 • Αναβαθμίζουμε τις τεχνικές εκπαίδευσης μας, ώστε να γίνεται πιο εύκολο για τους μαθητές μας η διαδικασία μάθησης.
 • Οι καθηγητές παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές επιδόσεις των σπουδαστών και παρέχουν ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη κενών ή αδυναμιών.
 • Η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια της ΣΑΕΚ Evabeauty, με επαγγελματικά προϊόντα, εργαλεία και μηχανήματα για την αισθητική και το μακιγιάζ.
 • H ΣΑΕΚ Evabeauty συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες ηγέτες στο χώρο του μακιγιάζ και της αισθητικής, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια και masterclasses με τις πλέον πρόσφατες τεχνικές που αφορούν την ειδικότητά του μακιγιάζ.
 • Διοργανώνονται ημερίδες και διαλέξεις με θέματα συναφή με το αντικείμενο της δουλειάς, π.χ διατροφή και ομορφιά, ιατρική αισθητική, spa management κ.λ.π.
 • Παρέχουμε εκπαιδευτικές σημειώσεις για όλα τα μαθήματα, που έχουν επιμεληθεί οι καθηγητές της ΣΑΕΚ Evabeauty.
 • Παρέχονται  δωρεάν προϊόντα, μηχανήματα και αναλώσιμα από τις πιο αξιόλογες εταιρείες του χώρου.
 • Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους και εταιρείες με προϊόντα αισθητικής και μακιγιάζ, φέρνοντας τους σπουδαστές σε άμεση επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας.
 • Η ΣΑΕΚ Evabeauty συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου, έτσι οι σπουδαστές μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τις καλύτερες εταιρείες καλλυντικών.
 • Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε μεγάλες επιδείξεις μόδας, event και διαγωνισμούς ομορφιάς, όπου επιμελούνταιτο μακιγιάζ των μοντέλων.
 • Δημιουργία Portfolio – PhotoΒook με την προσωπική δουλειά κάθε σπουδαστή.
 • Παρέχουμε βιβλία για τις εξετάσεις πιστοποίησης που περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις/απαντήσεις των εξετάσεων, για να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές για σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Το Γραφείο Σταδιοδρομίας – Evabeauty Career Agency είναι δίπλα στους σπουδαστές από την αρχή της φοίτησης, κάνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με κάθε σπουδαστή/τρια. Ενημερώνει για τους τομείς απασχόλησής που μπορούν να δραστηριοποιηθούν, ώστε να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ενδιαφέρει (Ινστιτούτα Αισθητικής, Πολυδύναμα Κέντρα, Spa μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κλπ) και να βρει για εκείνους, την κατάλληλη θέση πρακτικής και αργότερα την επαγγελματική αποκατάστασή τους.
 • Η συνεργασία της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty με περισσότερους από 400 χώρους σας εγγυάται σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
 • Εξασφαλίζουμε την πρακτική άσκηση (αμειβόμενη σε πολλές περιπτώσεις) σε επώνυμα ινστιτούτα αισθητικής, spa, τηλεοπτικά-φωτογραφικά studios, κ.α.
 • Ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα των σπουδαστών, καθώς παρακολουθούν μαθήματα Career Development, που τους εκπαιδεύει στο πώς να δημιουργήσουν και να οργανώσουν την δική τους επιχείρηση, καθώς και Social Media Marketing για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τα social media για την προώθηση της δουλειάς τους.

Στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty χορηγήθηκε έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με αριθμό 94836/Κ6 (ΦΕΚ. 5344/Β’/7-9-2023).

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή σας και μετά από τις εθνικές εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) θα λάβετε Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5.

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), και αντιστοιχεί σε  Επίπεδο Σπουδών 5 σύμφωνα με την  αντιστοίχηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε ως καθηγήτρια/ης, ενώ έχετε δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03), και μοριοδότηση με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Ως Τεχνικός Αισθητικός & Μακιγιάζ μπορείς να εργαστείς σε:

• Ινστιτούτα αισθητικής & πολυδύναμα κέντρα

• Studios περιποίησης νυχιών

• Κέντρα SPA

• Χώρους εναλλακτικών θεραπειών

• SPA ξενοδοχείων &resorts

• Σε εταιρίες καλλυντικών

• Κομμωτήρια

• Φαρμακεία

• Γυμναστήρια

• Τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο

• Επιδείξεις μόδας

• Διαφήμιση, περιοδικά, studio φωτογραφίας

• Κρουαζιερόπλοια

• Ως ελεύθερος επαγγελματίας

Να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση

Γνωρίστε τους καθηγητές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty! Όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας μοιράζεται το ίδιο πάθος για την ομορφιά και την ίδια αγάπη για την εκπαίδευση. Καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, έχουν ένα στόχο: να δημιουργήσουν τις πιο κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, αλλά και σπουδαστικής φοίτησης.

Οι καθηγητές επιλέγονται μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και απαρτίζονται από ιατρούς, δερματολόγους, φυσιοθεραπευτές, ποδολόγους, αισθητικούς, κομμωτές κλπ. Κατέχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που απαιτούνται αλλά πολύ σημαντικό είναι, ότι όλοι είναι επαγγελματίες ενεργοί στον χώρο, γνωρίζουν την αγορά και τις απαιτήσεις της. Έχουν πάθος για το αντικείμενό τους και αποτελούν την ιδανική έμπνευση για εσάς.

Μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, καθώς πρωταρχικός τους στόχος είναι να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες κάθε σπουδαστή και να δημιουργήσουν τους πιο αξιοσέβαστους αποφοίτους στο κλάδο της ομορφιάς. Προετοιμάζουν τους σπουδαστές κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα!

Οι καθηγητές της ΣΑΕΚ Evabeauty είναι προσιτοί και κατανοητοί και προσαρμόζουν την εκπαιδευτική τους μέθοδο, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Είναι πάντα εκεί, για να βοηθούν και να υποστηρίζουν τους σπουδαστέςσε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία. Αυτό το στυλ διδασκαλίας μας ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη σχολή, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι σπουδαστές λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης από τους καθηγητές, καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η συνεργασία με επώνυμους και καταξιωμένους καθηγητές του χώρου, σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν επιτύχει στο αντικείμενό τους, να αντλήσετε από αυτούς έμπνευση και να αποκτήσετε την ώθηση για την δική σας επιτυχία.

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Ανατομία – Φυσιολογία, Δερματολογία – Ασθένειες Δέρματος, Στοιχεία Χημείας – Κοσμετολογία , Βασικές Έννοιες της Χημείας και των Καλλυντικών Προϊόντων – Πρώτες Ύλες – Αναγνώριση της Σύστασης των Καλλυντικών και Κατανόηση των Επιδράσεών τους στο Δέρμα., Ειδικά Θέματα Φυσικής: Ηλεκτρικό Ρεύμα – Είδη Ρευμάτων και Χρήση τους στην Αισθητική, Αισθητική Προσώπου: Αναγνώριση και Ανάλυση Δέρματος – Επιλογή Κατάλληλων Προϊόντων Ανάλογα με τον Τύπο Δέρματος, Μακιγιάζ – Μορφολογία Προσώπου, Αισθητική Άκρων: Δομή, Φυσιολογία και Υγιεινή των Νυχιών

Μαθήματα Πρακτικής

Αισθητική Προσώπου: Απλός Καθαρισμός Ηρεμιστική Μάλαξη, Ρeeling, Μάσκες, Λήψη Ιστορικού, Χρωματολογία – Ανάμιξη Χρωμάτων, Μακιγιάζ: Ντεμακιγιάζ – Προϊόντα, Πινέλα, Ανάλυση και Χρήση – Επιλογή των Κατάλληλων Προϊόντων Ανάλογα με τον Τύπο Δέρματος – FaceBalance – Φωτοσκιάσεις, Διορθωτικό Μακιγιάζ, Camouflage – Πρωινό Μακιγιάζ, Αισθητική Άκρων: Μανικιούρ με Νερό – Καθαρισμός Επωνυχίων και Ονυχαίας Πλάκας – Σωστή Προετοιμασία Νυχιού Πριν το Βάψιμο, Σχήματα Νυχιών: Τετράγωνο, Οβάλ, Μυτερό Οβάλ – Τεχνικές Λιμαρίσματος – Μανικιούρ με Λάδι – Spa Μανικιούρ – Ξηρό Μανικιούρ: Χρήση Τροχού – Βάψιμο Νυχιών με Συμβατικό Βερνίκι – Γαλλικό Μανικιούρ (Τεχνική Βαψίματος με την Τεχνογνωσία της Εταιρείας που Ανακάλυψε το Γαλλικό Mανικιούρ ORLY International Inc) – Διαφορετικά Είδη Γαλλικού – Μανικιούρ με Ημιμόνιμο Βερνίκι – Ασφαλής Αφαίρεση Ημιμόνιμου με ή Χωρίς Τροχό – Μάλαξη Άκρας Χείρας, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

 


 

Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Δερματολογία – Παθήσεις Δέρματος και Ονύχων, Στοιχεία Χημείας – Κοσμετολογία: Χρήση Διαφορετικών Προϊόντων και τα Οφέλη τους σε Διαφορετικούς Τύπους Δέρματος, Ειδικά Θέματα Φυσικής: Θερμότητα – Είδη Θερμοθεραπείας – Χρήση και Δράση των Υπέρηχων και του Laser στην Εφαρμογή των Αισθητικών Πράξεων., Αισθητική Προσώπου: Βαθύ Καθαρισμός – Είδη των Αισθητικών Φροντίδων του Προσώπου, Διαιτολογία: Ειδικές αρχές και Έννοιες της Διαιτολογίας – Θρεπτικά Συστατικά – Σωστός τρόπος Διατροφής, για τη Σωστή Λειτουργία των Οργάνων του Σώματος – Μεσογειακή Δίαιτα – Ειδικές Δίαιτες, Οργάνωση Καταστήματος – Marketing: Βασικές Έννοιες της Οργάνωσης Καταστήματος– Εξοπλισμός Χώρων Εργασίας – Marketing – Έννοια και Ορισμός της Αγοράς – Συμπεριφορά Καταναλωτών – Διαφήμιση, Πρώτες Βοήθειες: Υγιεινή και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας – Επαγγελματικοί κίνδυνοι – Α΄Βοήθειες – Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόννηση (ΚΑΡΠΑ)

Μαθήματα Πρακτικής

Ειδικά Θέματα Φυσικής: Χρήση Μηχανημάτων Θερμοθεραπείας, Υπερήχων, Παλμικό Φως και Laser, Αισθητική Προσώπου: Βαθύς Καθαρισμός – Αισθητικές Περιποιήσεις Προσώπου Ανάλογα τις Ανάγκες του Δέρματος, Αρωματοθεραπεία – Λεμφική Μάλαξη – Ακνεϊκό Δέρμα – Σύσφιξη Δέρματος με τη Χρήση Μηχανημάτων, Αισθητική Άκρων: Διαδικασία Πεντικιούρ, Χρήση Τροχού, Spa Πεντικιούρ – Μάλαξη Άκρου Ποδός – Παραφινόλουτρο – Ενίσχυση Νυχιών με Μετάξι, Οργάνωση Καταστήματος – Marketing: Τεχνικές Προώθησης Προϊόντων και Υπηρεσιών, Επαγγελματικό Μακιγιάζ: Απογευματινό– Βραδινό– Αποκριάτικο – Διαμόρφωση Νεανικού Ατόμου σε Γερασμένο – Μακιγιάζ για Αλλαγή Φύλου

 


 

Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Μακιγιάζ : Τεχνικές Μακιγιάζ TV –MEDIA και Νυφικού Μακιγιάζ, Αποτρίχωση: Ιστολογία και Στάδια της Τρίχας – Μέθοδοι και Μέσα Προσωρινής Αποτρίχωσης και Αποχρωματισμού της Τρίχας, Αισθητική Άκρων: Τεχνικές Προσθετική Άκρων, Αρχές Μάλαξης Προσώπου και Σώματος: Τεχνική Χαλαρωτικής Μάλαξης (Σουηδική) – Απισχναντική Μάλαξη και η Επίδρασή της στην Παχυσαρκία – Ενδείξεις – Αντενδείξεις

Μαθήματα Πρακτικής

Μακιγιάζ: Μπαλέτου – Φωτογραφίας – Τηλεόρασης – Κινηματογράφου – Θεάτρου – Νυφικό Μακιγιάζ, Αποτρίχωση: Ζεστό – Κρύο Κερί – Χαλάουα -Ηλεκτρικές Μηχανές Εκρίζωσης Τρίχας, Αισθητική Άκρων: Ενίσχυση Νυχιού ή /και Επέκταση με Gel και Ακρυλικό – Συντήρηση και Αφαίρεση των Τεχνητών Νυχιών από Gel και Ακρυλικό – Nail art, Αρχές Μάλαξης Προσώπου και Σώματος: Χαλαρωτική Μάλαξη – Μάλαξη Παχυσαρκίας

 


 

Δ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεωρητικά μαθήματα

Ψυχολογία – Επαγγελματική Δεοντολογία, Μέθοδοι Ευεξίας και Χαλάρωσης – Spa: Αισθητικές Περιποιήσεις Spa με Κυρίαρχο το Υγρό, Θεραπείες Σώματος: Κυτταρίτιδα – Τρόποι Αντιμετώπισης

Μαθήματα Πρακτικής

Αποτρίχωση: Ηλεκτρικό Ρεύμα στη Μόνιμη Αποτρίχωση – Συνεχές (Γαλβανικό) – Υψίσυχνο – Μέθοδος Blend – Ηλεκτρική Πενσέτα – Ενζυμική Αποτρίχωση – Laser – Παλμικό Φώς, Μακιγιάζ: Special Effects: Τρισδιάστατο Μακιγιάζ – Ειδικές Περιπτώσεις – Σουρεαλιστικό – Φυλετικό, Μέθοδοι Ευεξίας και Χαλάρωσης – Spa: Δινόλουτρο – Ντούζ ψιλής βροχής – Θαλασσοθεραπεία – Λασποθεραπεία – Χρωματοθεραπεία – Μουσικοθεραπεία, Θεραπείες Σώματος: Ηλεκτροθεραπεία – Θερμοθεραπεία – Αρωματοθεραπεία – Υπέρηχοι – Μάσκες Σώματος – Πρεσσοθεραπεία – Λεμφική Παροχέτευση, Tattoo με Χένα και Body Painting: Είδη Χένας – Διαδικασία Εφαρμογής, Face & Body Painting: Υλικά και Χρήση τους – Σχεδιασμός σε Πρόσωπο και Σώμα

Δικαίωμα εγγραφής στην Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty έχουν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων:

Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών κυμαίνεται από 2 εως 4 εξάμηνα με ένα (1) επιπλέον εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Περίοδος Εγγραφών

Η προθεσμία για τις εγγραφές στη ΣΑΕΚ Evabeauty για το χειμερινό εξάμηνο είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και για το εαρινό εξάμηνο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι προθεσμίες εγγραφών όμως, μπορούν να παραταθούν με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Δικαιολογητικά Εγγραφών

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

• Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από την ΣΑΕΚ Evabeauty

• Απολυτήριο Λυκείου γενικού/επαγγελματικού ή ισότιμου Ελληνικού τίτλου σπουδών (φωτοαντίγραφο)

• Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (για αλλοδαπούς) ή ταυτότητα ομογενούς

• 3 φωτογραφίες

• Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ σπουδαστή, σε έντυπη μορφή

• ΑΦΜ & ΔΟΥ του οικονομικά υπόχρεου

Για αλλοδαπούς απαιτούνται επίσης:

• Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών

• Άδεια παραμονής

• Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)

• Για πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών, απαιτείται πιστοποιητικό γνώσης ελληνικής γλώσσας, κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1

Δίδακτρα

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Evabeauty σας προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών με τα πιο προσιτά δίδακτρα. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με δόσεις, ενώ ανάλογα με την περίοδο εγγραφών υπάρχουν εκπτώσεις έως -40%!

Επιπλέον δίνουμε τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων στις περιπτώσεις:

• προεγγραφής

• πλήρους εξόφλησης των διδάκτρων εξαμήνου

• μέλη πολύτεκνης οικογένειας

• σύσταση & εγγραφή σπουδαστών

• ΑΜΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

contact/επικοινωνια