Ντεμακιγιάζ: Τι να μην κάνεις!

  1. Μην χρησιμοποιείς υγρά μαντηλάκια. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ εύκολα στη χρήση, μας έχουν λύσει τα χέρια, μας έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση άπειρες φορές αλλά… μην είναι ο κανόνας σου αλλά η εξαίρεση. Τα υγρά μαντηλάκια δεν απομακρύνουν τελείως το μακιγιάζ σου, σίγουρα θα αφήσουν υπολείμματα που κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε ένα καλό υγρό micelair για μάτια και χείλη και στη συνέχεια πλύνε το όλο το πρόσωπο με κάποιο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σου τύπο δέρματος.
  2. Μην χρησιμοποιείς οποιοδήποτε καθαριστικό προσώπου βρεις μπροστά σου επειδή σου αρέσει η συσκευασία, η μυρωδιά ή το βρήκες σε προσφορά. Προτίμησε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο δέρματος που έχεις και επίλεξε καθαριστικά που είναι ειδικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ.
  3. Μην ξεχνάς να καθαρίσεις το λαιμό, είναι το ίδιο σημαντικός όπως και το πρόσωπο γιατί από εκεί φαίνεται η ηλικία μας. Δείξε λοιπόν την ανάλογη σημασία και σε αυτό το σημείο.
  4. Μην τρίβεις τα μάτια σου. Το σωστό είναι να ταμπονάρεις με προϊόν καθαρισμού τα μάτια και επιμένεις περισσότερο στις βλεφαρίδες για να βγάλεις τη μάσκαρα. Οι γρήγορες και έντονες κινήσεις ερεθίζουν τα μάτια και κάνουν ρυτίδες.
  5. Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ. Θα σου δώσεις την ενυδάτωση που χρειάζεται το πρόσωπο, θα σε ανακουφίσει και θα σου χαρίσει λείο και απαλό δέρμα. Διάλεξε τη κατάλληλη κρέμα για το δικό σου τύπο δέρματος.
  6. Τελευταίο και πιο σημαντικό! Μην ξεχνάς να ξεβάφεσαι! Το έχουμε κάνει όλοι μας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κοιμόμαστε με «τόνους» make up και μάσκαρας στο πρόσωπό μας. Keep your face clean… and safe!
Comments are closed.