Σεμινάρια Μόνιμο Μακιγιάζ – Microblading: 10 tips για να επιλέξεις τη σωστή σχολή

Μόνιμο Μακιγιάζ

Θέλω να εκπαιδευτώ στο Μόνιμο Μακιγιάζ. Ποια σχολή να επιλέξω;

Φέρσου ως επαγγελματίας από την αρχή. Επίλεξε τη σωστή σχολή!

Το ήμισυ του παντός είναι η σωστή εκπαίδευση!!

 

Γνωρίζεις ήδη ότι η υπηρεσία του Μόνιμου Μακιγιάζ αποτελεί την απόλυτη υπηρεσία ομορφιάς του σήμερα. Ξέρεις όμως τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξεις τη σχολή που θα εκπαιδευτείς; Παρακάτω θα δεις τα βασικά κριτήρια για να το επιλέξεις σωστά και τα χρήματά σου να αποτελέσουν ουσιαστική επένδυση και όχι σπατάλη.

Αφιέρωσε χρόνο

Με την αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών μόνιμου μακιγιάζ αυξήθηκαν και οι χώροι που προσφέρουν εκπαίδευση και πραγματικά χάνεσαι ανάμεσα σε σχολές, ακαδημίες και εκπαιδευτικά κέντρα. Είναι κατανοητό ότι η επιλογή της εκπαίδευσης αποτελεί δύσκολη απόφαση αλλά προκειμένου να κάνεις την απόλυτα σωστή επιλογή απαιτεί χρόνο. Αφιέρωσε λοιπόν χρόνο και ψάξε τις λεπτομέρειες που σου παρέχει η κάθε σχολή εστιάζοντας στα οφέλη που σου δίνει.

Επίλεξε πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο από το Υπ. Παιδείας

Η σχολή που θα επιλέξεις πρέπει να είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένο κωδικό άδειας λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ της Κυβερνήσεως. Μη διστάσεις να τα ζητήσεις από το εκπαιδευτικό κέντρο που θα επιλέξεις. Μόνο έτσι θα βεβαιωθείς ότι ο τίτλος σπουδών που θα λάβεις θα είναι έγκυρος και αναγνωρισμένος.

 

Μη χάνεις το δρόμο σου

Μην μπερδεύεσαι από βαρύγδουπους τίτλους σπουδών και σχολών όπως ακαδημίες μόνιμου μακιγιάζ, ινστιτούτα εκπαίδευσης μόνιμου μακιγιάζ, κέντρα σπουδών κ.ά. Οι πιστοποιήσεις που δίνονται από τα παραπάνω που δεν φέρουν  άδεια λειτουργίας ΚΔΒΜ δεν είναι έγκυρες και αναγνωρισμένες ως τίτλοι σπουδών. Ένα πολύ απλός τρόπος για να το καταλάβεις είναι να ρωτήσεις εάν τα δίδακτρα επιβαρύνονται με ΦΠΑ, αν ναι τότε η σχολή δεν είναι νόμιμη καθώς η επαγγελματική εκπαίδευση απαλλάσσεται του ΦΠΑ βάσει νόμου.

Μην εστιάζεις ΜΟΝΟ στην τιμή

Το οικονομικό θέμα είναι πράγματι ένα ζητούμενο που απασχολεί τον κάθε υποψήφιο σπουδαστή. Ωστόσο μην επιλέγεις τη σχολή μόνο με βάση το οικονομικό κίνητρο. Το πολύ φθηνό δεν αποτελεί ευκαιρία αλλά αποτελεί τις περισσότερες φορές καλυμμένη αμάθεια.

Κάτι το οποίο μας φαίνεται πολύ φτηνό μπορεί στην πορεία να το πληρώσουμε πολύ ακριβότερα αν δεν έχει την ποιότητα που απαιτείται. Αυτό γίνεται κατανοητό με ένα απλό παράδειγμα, πολύ φθηνή εκπαίδευση = ελλιπής εκπαίδευση = κακό αποτέλεσμα υπηρεσίας = δυσαρεστημένες πελάτισσες = δυσφήμηση  = ανάγκη για νέα εκπαίδευση = ξοδεύεις επιπλέον χρήματα. Για τη σωστή επιλογή εκπαίδευσης πρέπει να λάβεις υπόψη σου  λογικές τιμές σε δίδακτρα που παρέχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Η σωστή εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο και σοβαρότερο εφόδιό σου για την επιτυχία σου, η αξία της είναι ανεκτίμητη.

Επισκέψου το χώρο

Μόνιμο Μακιγιάζ Evabeauty Studies

Μην αρκεστείς μόνο σε μια τηλεφωνική ενημέρωση ή σε μια επίσκεψη ιστοσελίδας. Την πραγματική εικόνα θα την αντιληφθείς από κοντά. Από κοντά θα δεις εάν η εκπαίδευση σου θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια  οργανωμένα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μόνιμου μακιγιάζ, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, εξοπλισμένα με ό, τι χρειάζεται το μόνιμο μακιγιάζ μιας και είναι ένα επάγγελμα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εστίασε στην ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος

Κάνε την επίσκεψή σου και απαίτησε να πάρεις την ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος γραπτώς ώστε να βεβαιωθείς ότι περιλαμβάνει βασικές αρχές ανατομίας-φυσιολογίας- δερματολογίας-τύποι  δέρματος, απολύμανση και υγιεινή, ενδείξεις – αντενδείξεις, χρωματολογία, προσωπολογία-ανάλυση προσώπου-συμμετρία, προϊόντα-ανάλυση και χρήση, είδη βελονών, φαρμακευτική αγωγή και επιρροή που μπορεί να έχει στην διαδικασία του μόνιμου μακιγιάζ, aftercare, διαδικασία επούλωσης, αιτίες ξεθωριάσματος του χρώματος, τεχνικές μετρήματος των χαρακτηριστικών, διόρθωση σχήματος, εκμάθηση όλων των τεχνικών για φρύδια, χείλη και eyeliner.

Μάθε για τον εκπαιδευτή

Φρόντισε να μάθεις για το ποιος είναι ο εκπαιδευτής του Μόνιμου Μακιγιάζ, πόσα χρόνια εμπειρίας έχει στο χώρο της εκπαίδευσης. Το ότι παρέχει κάποιος καλές υπηρεσίες μόνιμου μακιγιάζ δεν σημαίνει ότι είναι και ικανός να εκπαιδεύσει. Εκτός από τις βασικές γνώσεις στο μόνιμο μακιγιάζ ο εκπαιδευτής συνεχίζει να μετεκπαιδεύεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ειδικότητα; Είναι σημαντικό να είναι πάντα επίκαιρος, να παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να εκπαιδεύεται συνεχώς σε νέες τεχνικές.

Ωστόσο, ρώτα εάν ο ίδιος παρέχει υπηρεσίες μόνιμου μακιγιάζ, πόσα χρόνια είναι στον κλάδο και ζήτα να δεις το portofolio του. Αν είναι αυτός που θα σε εκπαιδεύσει θα πρέπει να γνωρίζεις τη δουλειά του.

Μάθε για τον τρόπο διδασκαλίας

Φρόντισε να μάθεις πόσοι θα είναι οι εκπαιδευόμενοι στην τάξη. Τα ολιγομελή τμήματα είναι πάντα πιο αποδοτικά γιατί οι μαθητές δέχονται περισσότερης προσοχής και εξοικειώνονται πιο εύκολα με τις τεχνικές του μόνιμου μακιγιάζ.

Βεβαιωθείτε ότι η πρακτική σας θα γίνει σε latex αλλά και σε φυσικά μοντέλα σε όλες τις εφαρμογές του μόνιμου μακιγιάζ.

Επιβεβαίωσε ότι τα μαθήματα της πρακτικής  γίνονται με πιστοποιημένα χρώματα από τον ΕΟΦ, και ότι τα μηχανήματα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές τις Ε.Ε. Το γεγονός ότι παρέχονται δωρεάν για την εκπαίδευση είναι ένα επιπλέον plus.

Και μετά τη σχολή τι;

Η σχολή που θα επιλέξεις πρέπει να μπορεί να σε καλύψει και στο κομμάτι των αναλωσίμων, χρωμάτων και μηχανημάτων του μόνιμου μακιγιάζ.  Βεβαιώσου λοιπόν ότι μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά στην επιλογή σωστών “εργαλείων” του μόνιμου μακιγιάζ και εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις που μπορεί να έχεις ως σπουδαστής ή ακόμα και μετά το πέρας της φοίτησής σου. Επίσης μία on line εφαρμογή με την οποία συνεχίζεις την εκπαίδευση σου αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για να καταλάβεις αν το εκπαιδευτικό κέντρο που θα επιλέξεις σε στηρίζει ακόμα και μετά το τέλος των μαθημάτων σου.

Τμήμα Micropigmentation - Πρακτική εξάσκηση σε φυσικά μοντέλα

Ακολούθησε το ένστικτο σου

Μια υπεύθυνη και καταξιωμένη σχολή κρατά ανοιχτή την πόρτα στους σπουδαστές της ακόμα και μετά το πέρας της φοίτησής τους, δείχνοντας έτσι το ανθρώπινο πρόσωπο της. Άκου το ένστικτό σου. Ξεχώρισε την επαγγελματική ηθική και μάθε από αυτούς που την έχουν.

Καλή επιτυχία!

 registration-button
Comments are closed.