Πεντικιούρ το καλοκαίρι: Απλοί τρόποι για να έχει περισσότερη διάρκεια

Το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, φοράμε σανδάλια και πέδιλα. Τα “ανοιχτά” παπούτσια ταλαιπωρούν τα πόδια μας περισσότερο, καθώς εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και στον αέρα. Εάν όμως προσέξουμε μερικά καθημερινά πράγματα, μπορούμε να έχουμε ένα περιποιημένο πεντικιούρ με μεγαλύτερη διάρκεια.

1. Προτιμήστε το ημιμόνιμο βερνίκι και στο πεντικιούρ. Το απλό βερνίκι χρειάζεται χρόνο για να στεγνώσει, ενώ με το ημιμόνιμο μπορείτε να φορέσετε τα παπούτσια σας το επόμενο λεπτό, χωρίς να φοβάστε εάν θα σας χαλάσουν. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι, το απλό βερνίκι είναι πιο εύθραυστο με τα συχνά μπάνια στη θάλασσα και την τριβή στην άμμο. Αντίθετα, ένα ημιμόνιμο πεντικιούρ θα αντέξει περισσότερο.

2. Κατά την επίσκεψή σας στη θάλασσα, κάντε συχνά ντουζ με γλυκό νερό για να ξεβγάλετε το αλάτι της θάλασσας. Το θαλασσινό νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, οπότε θα ξηράνει και τα πέλματα σας.

3.Πάντα να σκουπίζετε καλά τα πόδια σας – ακόμα και ανάμεσα στα δάχτυλα- για να απομακρύνετε οποιαδήποτε υγρασία που πιθανόν να προκαλέσει μύκητες.

4. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε καθημερινή βάση. Κάθε μέρα εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στα πέλματα και ειδικά στα σημεία που παρουσιάζουν σκληρύνσεις, όπως οι φτέρνες.

5. Κάντε συχνότερα σκραμπ. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο κατάλληλα για σκράμπ, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλάτι ή ζάχαρη σε συνδυασμό με κάποιο έλαιο και να κάνετε μασάζ στην περιοχή των ποδιών. Το σκράμπ αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα, φρεσκάροντας έτσι και το πεντικιούρ σας.

6. Χρησιμοποιήστε, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, τη ράσπα του πεντικιούρ ή μια ελαφρόπετρα για να τρίψετε ελαφρά τις φτέρνες ή τις περιοχές που παρουσιάζουν σκληρύνσεις. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε τα πόδια σας απαλά και όμορφα.

Αν αγαπάς το πεντικιούρ και λατρεύεις οτιδήποτε έχει σχέση με τα νύχια, σπούδασε στα ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης της EVABEAUTY STUDIES και γίνε top “Τεχνίτρια Νυχιών”!
Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 210 9589616 και κάνε την εγγραφή σου!

Comments are closed.