Πώς θα επιλέξεις τη σωστή βάση makeup για την επιδερμίδα σου

Πώς θα επιλέξεις τη σωστή βάση makeup: Είναι πολύ εύκολο να βρεις την ιδανική βάση για το μακιγιάζ σου. Δύο πράγματα πρέπει να προσέξεις και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο. Να διαλέξεις τον σωστό τόνο για την επιδερμίδα σου και την κατάλληλη σύνθεση.

Η σύνθεση

Στο εμπόριο θα βρεις πολλά είδη: ενυδατικές κρέμες με χρώμα, υγρές βάσεις, βάσεις σε κρέμα, συμπαγείς βάσεις ή βάσεις σε stick.

Οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος και προσφέρουν διακριτικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας λαμπερή επιδερμίδα. Δεν είναι όμως πολύ καλυπτικές, οπότε δεν θα εξυπηρετήσουν όσες θέλουν extra κάλυψη.

Οι υγρές βάσεις ταιριάζουν και αυτές στις περισσότερες επιδερμίδες και έχουν καλό αποτέλεσμα και καλή κάλυψη.

Οι βάσεις σε κρέμα είναι “παχιές”, πλούσιες και ενυδατικές βάσεις, ιδανικές για ξηρά δέρματα. Η υφή τους είναι αρκετά βαριά και γι αυτό χρειάζεται να δουλευτούν πολύ καλά στο δέρμα με ένα νωπό σφουγγαράκι καλλυντικών.

Τις συμπαγείς βάσεις, ή αλλιώς compact, τις βρίσκουμε σε συσκευασίες που θυμίζουν πούδρα. Περιέχουν ήδη πούδρα και ίσως να μην είναι ιδανικές για πολύ ξηρές επιδερμίδες. Είναι εύκολες στη χρήση και η συσκευασία διαθέτει και σφουγγαράκι για την εφαρμογή.

Όσον αφορά στις βάσεις με stick, έχουν παχιά υφή και είναι για δέρματα με έντονα σημάδια ή κηλίδες.

Για να βρεις τον ιδανικό τόνο για την επιδερμίδα χρειάζεται:
1. Να δοκιμάσεις το make-up στο φως της ημέρας γιατί το τεχνητό φως δείχνει την απόχρωση τελείως διαφορετική.
2. Να δοκιμάσεις το make-up στο κατάλληλο σημείο. Όχι στον καρπό, ούτε στο πίσω μέρος του χεριού, αλλά στην άκρη του προσώπου. Σχημάτισε τρεις γραμμές από το σαγόνι έως το λαιμό. Η πρώτη γραμμή να είναι στον τόνο που πιστεύεις ότι είναι ο κατάλληλος για εσένα, η δεύτερη με μια πιο ανοιχτή απόχρωση και η τρίτη ένα τόνο πιο σκούρα. Την τελική επιλογή, κάνε τη στο φώς της ημέρας.

Για ακόμη περισσότερα μυστικά μακιγιάζ, έλα στην EVABEAUTY και στα ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα Αισθητικού Μακιγιάζ!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 210 9589616 και κάνε την εγγραφή σου!

Comments are closed.