Η υπηρεσία του πεντικιούρ δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Μάθετε γιατί!

Πολλές φορές δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο μανικιούρ παρά στο πεντικιούρ με τη δικαιολογία, ειδικά το χειμώνα που φοράμε κλειστά παπούτσια, ότι αφού δεν φαίνονται τα πόδια μας δεν μας χρειάζεται κιόλας. Πολύ λάθος!

Η υπηρεσία του πεντικιούρ πρέπει να γίνεται το ίδιο συχνά με την περιποίηση των νυχιών στα χέρια μας και πολλές φορές μπορεί να χρειάζεται να γίνεται και πιο συχνά και από το μανικιούρ. Γιατί όμως;

  1. Τα πόδια μας δέχονται καθημερινά όλο το βάρος του σώματος μας γι’ αυτό και πρέπει να τα ανακουφίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  2. Η συχνή χρήση τακουνιών ή στενών παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει κάλους ή σκληρύνσεις που πονούν. Ένα καλό πεντικιούρ μας ανακουφίζει και εάν γίνεται συχνά μπορεί να διορθώσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.
  3. Το περπάτημα με γυμνό πόδι ή το καλοκαίρι η χρήση ανοιχτών παπουτσιών (πέδιλα ή σανδάλια) δημιουργούν άγριες και σκληρές φτέρνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζονται ακόμα και ραβδώσεις (ραγάδες) που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Το πεντικιούρ σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι αναγκαίο.
  4. Με το πεντικιούρ δίνουμε το κατάλληλο σχήμα στα νύχια βοηθώντας τα να μη γυρνάνε προς τα μέσα (ονυχοκρύπτωση) και έτσι μπορούμε να προλάβουμε τέτοιου είδους προβλήματα.
  5. Μία σωστά καταρτισμένη τεχνήτρια νυχιών μπορεί να παρατηρήσει τυχόν αλλοιώσεις των νυχιών ή την εμφάνιση μύκητα και να παραπέμψει τον πελάτη της σε ειδικό ποδολόγο προλαμβάνοντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα στα πόδια.
  6. Το σωστό πεντικιούρ περιλαμβάνει μασάζ στα πόδια το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η καλή κυκλοφορία του αίματος ή η ανακούφιση από το στρες και την ένταση της ημέρας.

Για όλους τους παραπάνω  λόγους το πεντικιούρ πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 4 φορές το μήνα.

Μην το αμελείτε !

 

 

Comments are closed.