Βελόνες Μόνιμου Μακιγιάζ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Βελόνες Μόνιμου Μακιγιάζ

Μια επιτυχημένη εφαρμογή μόνιμου μακιγιάζ δεν εξαρτάται μόνο από τις καλές χρωστικές, τα καλά μηχανήματα, τα κατάλληλα εργαλεία και την καλή τεχνική, αλλά και τη καλή ποιότητα της βελόνας. Δεν θα πρέπει να μειώνουμε τον ρόλο τους. Άλλωστε σε όλα τα επαγγέλματα χρειάζεται να έχουμε τα καλύτερα  εργαλεία για άριστα αποτελέσματα.

Επιτυχημένη εφαρμογή μόνιμου μακιγιάζ = καλής ποιότητας εργαλεία

Η κύρια λειτουργία των βελονών του μόνιμου μακιγιάζ είναι να διεισδύσουν στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας και να εναποθέτουν χρωστική στο δέρμα. Η επιτυχία αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από την αιχμηρότητα και την ποιότητα της βελόνας.

Οι βελόνες θα πρέπει να είναι: υψηλής ποιότητας, από χειρουργικό ατσάλι, αιχμηρές, αποστειρωμένες, σε ασφαλή κάψουλα, μιας χρήσεως, να μην τραυματίζουν το δέρμα, να έχουν τραχύ άξονα ώστε να γίνεται υψηλή έγχυση της χρωστικής.

Αν οι βελόνες είναι χαμηλής ποιότητας δεν είναι αρκετά κοφτερές, δημιουργούν περισσότερο τραυματισμό στο δέρμα, προκαλούν πόνο στην πελάτισσα και δεν εγχέεται ομοιόμορφα η χρωστική. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνετε περισσότερα περάσματα, οι γραμμές σας να είναι πιο παχιές και με κενά.

Θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι οποιαδήποτε επαφή της βελόνας με ένα αντικείμενο θα αλλάξει τη μορφή της και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει εύκολα η εισχώρηση της χρωστικής στο δέρμα και να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό. Για παράδειγμα, όταν βυθίζουμε την άκρη της βελόνας στο cup με την χρωστική και ακουμπήσει στο πυθμένα του, η βελόνα θα αλλοιωθεί.

Υπάρχουν πολλές βελόνες με διαφορετική διάμετρο, διαφορετική σύνθεση και διαφορετικές ιδιότητες. Ως επαγγελματίας θα πρέπει να τις δοκιμάσετε όλες, να τις μάθετε ώστε να καταλήξετε σε αυτές που σας εξυπηρετούν για να έχετε άριστα αποτελέσματα και ευχαριστημένες πελάτισσες!

 

Comments are closed.