ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!

Προσοχή!

Η επιλογή μη αδειοδοτημένης σχολής συνεπάγεται μη έγκυρους τίτλους σπουδών, αδυναμία κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων & έκδοσης άδειας ασκήσεως  επαγγέλματος,χάσιμο χρόνου-κόπου-χρήματος.

 

Σε μία ελεύθερη αγορά, είναι πολύ σημαντικό να έχεις πολλές επιλογές.

Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να πάρεις μία σοβαρή απόφαση για το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις;

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με όρους, λέξεις, συντομογραφίες και ‘ψιλά γράμματα’ που δεν καταλαβαίνεις;

Σου απαντάμε σε 3 βασικές ερωτήσεις, που καθορίζουν την επιτυχημένη σου επιλογή.

 

 

 1. Τι σημαίνει «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης» (εν συντομογραφία Κ.Δ.Β.Μ.);
 • Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μετονομάστηκαν τα πρώην Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα πρώην Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να μετονομαστούν σε ΚΔΒΜ. Προσοχή, λοιπόν!
 • Τα ΚΔΒΜ υπάγονται στην εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας.
 • Τα ΚΔΒΜ καλύπτουν όλα τα κριτήρια λειτουργίας που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν κυρίως κτιριακές υποδομές, προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

 1. Τι πτυχίο θα πάρω από ένα ΚΔΒΜ;

Μία σχολή που είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Παιδείας παρέχει έγκυρο τίτλο σπουδών, απαραίτητος για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο νόμος για το κάθε επάγγελμα).

 

Certificates και κάθε τύπου βεβαιώσεις παρακολούθησης από εταιρείες ή σχολές ή ακαδημίες που δεν φέρουν άδεια λειτουργίας ως ΚΔΒΜ δεν είναι έγκυρες, δεν αναγνωρίζονται ως τίτλοι σπουδών και δεν δίνουν το δικαίωμα στον απόφοιτο να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

 1. Τι πρέπει να ξέρω για τα προγράμματα σπουδών των ΚΔΒΜ;

Τα ΚΔΒΜ παρέχουν εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, που αντιστοιχούν

 • σε πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα και
 • είναι σύμφωνα με την κωδικοποίηση επαγγελμάτων ISCO-08.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της γνώσης που θα αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος με το επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει και είναι εναρμονισμένο με το θεσμικό πλαίσιο απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

 

 

Η EVABEAUTY Studies (Καλλιθέα – Πειραιάς), διανύοντας μία καταξιωμένη πορεία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης από το 1986 έως σήμερα

 

 • διαθέτει άδεια λειτουργίας (ΦΕΚ 2724/09-10-2012) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, καλύπτοντας όλα τα κριτήρια λειτουργίας, που αφορούν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακές υποδομές κτλ).

 

 • παρέχει έγκυρους τίτλους σπουδών, εξασφαλίζοντας στον απόφοιτό της τη βασική προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

 

 • προσφέρει εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών που αντιστοιχούν σε πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα και είναι σύμφωνα με την κωδικοποίηση επαγγελμάτων ISCO-08.

 

Προσοχή!

Η επιλογή σου να σπουδάσεις σε μία αδειοδοτημένη σχολή  σημαίνει ότι

 • θα είσαι κάτοχος αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών
 • θα μπορείς να κατοχυρώσεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα & θα μπορείς να αποκτήσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
 • θα έχεις επενδύσει σωστά στο μέλλον σου!
Comments are closed.