Γαλλικό μανικιούρ: Η ιστορία πίσω από το όνομα

Γαλλικό μανικιούρ

Το γαλλικό μανικιούρ πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική και όχι στη Γαλλία όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στυλίστες και κατ’ επέκταση τις σταρ του Hollywood που ήθελαν να έχουν ένα προσεγμένο και καλαίσθητο μανικιούρ σε όλες τις σκηνές των ταινιών. Το μανικιούρ τους έπρεπε να ταιριάζει σε όλες τις σκηνές και με όλα τα κουστούμια. Οι συνεχείς αλλαγές τους όμως δεν βοηθούσαν. Τη λύση έδωσε το 1975, ο Jeff Pink, ιδρυτής και πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας βερνικιών ORLY, δημιουργώντας το γνωστό σε όλους μας γαλλικό μανικιούρ, το οποίο ταίριαζε με τα πάντα, με όλες τις σκηνές και με όλα τα ρούχα των σταρ, ήταν απλό, κλασσικό και κομψό.

Όλες οι μεγάλες σταρ το αγάπησαν γιατί ενίσχυε τη θηλυκότητά τους χωρίς να είναι επιτηδευμένο ενώ οι στυλίστες το λάτρεψαν για τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισαν αφού η αλλαγή του μανικιούρ σε κάθε σκηνή δεν ήταν πια απαραίτητη. Τα νέα έφτασαν γρήγορα και στις πασαρέλες της Γαλλίας και των μεγάλων οίκων μόδας. Ο Jeff Pink της ORLY είχε ταράξει τα νερά της μόδας, το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί το όνομα….

Τι πιο απλό από «Γαλλικό Μανικιούρ»!

Στις μέρες μας το συναντάς σε διαφορετικές και πιο fun εκδοχές αντικαθιστώντας τη χαρακτηριστική λευκή άκρη με χρώματα, στρας ή gloss. Βέβαια, το απόλυτο trend του φετινού χειμώνα θα είναι οι διαφάνειες!

Comments are closed.