Και οι βλεφαρίδες χρειάζονται τη φροντίδα μας!

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο οι βλεφαρίδες μας χρειάζονται περιποίηση. Άλλωστε είναι οι μόνες τρίχες που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αραιώσουν και να πέσουν χωρίς να φυτρώσουν πάλι, όπως οι άλλες στα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Ο τρόπος για να κρατήσουμε τις βλεφαρίδες μας πάντα υγιείς και πυκνές είναι εύκολος αρκεί να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

1. Επιλέγουμε πάντα προσεχτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε ώστε να είναι φιλικά προς τις βλεφαρίδες μας. Στα προϊόντα αυτά συγκαταλέγονται η μάσκαρα και άλλα προϊόντα Makeup που έρχονται σε επαφή μαζί τους όπως το eyeliner.
2. Κάνουμε πάντα ντεμακιγιάζ. Φροντίζουμε καθημερινά, είτε έχουμε βαφτεί είτε όχι, να αφαιρούμε το μακιγιάζ και ειδικά τη μάσκαρα. Εάν το παραμελήσουμε ή δεν ξεβάψουμε καλά τις βλεφαρίδες μας, τα υπολείμματα μάσκαρας ξεραίνονται με αποτέλεσμα να σπάνε τις βλεφαρίδες και να πέφτουν.
3. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων για να δώσετε καμπυλότητα φροντίστε να το χρησιμοποιείτε σωστά και όχι πολύ συχνά. Η μη σωστή χρήση του, δηλαδή εάν δεν το εφαρμόζουμε στη ρίζα των βλεφαρίδων αλλά στη μέση, έχει ως αποτέλεσμα να σπάει τις τρίχες στη μέση. Επίσης φροντίστε να είναι καλή ποιότητας και να έχει μαξιλαράκι στην περιοχή που εφάπτεται με τις βλεφαρίδες για να μην τις σπάει.
4. Όπως τα μαλλιά μας, έτσι και οι βλεφαρίδες χρειάζονται την ανάλογη θρέψη και ενυδάτωση που θα τους δώσει την επιθυμητή μακροζωία. Θρεπτικά φυτικά έλαια είναι ότι καλύτερο για την ενυδάτωσή τους όπως, το ελαιόλαδο, το έλαιο αμυγδάλου, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ή το καστορέλαιο. Κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό, μπορείτε να με μια μπατονέτα να εφαρμόζετε μια πολύ μικρή ποσότητα στις βλεφαρίδες σας. Δώστε ιδιαίτερη βάση στην ποσότητα για να μην εισχωρήσει στα μάτια σας.
5. Τέλος, η σωστή διατροφή παίζει και εδώ πολύ σημαντικό ρόλο. Πίνετε πολύ νερό, τρώτε σωστά και ακολουθήστε ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Comments are closed.