Γιατί να γίνω makeup artist;

Μακιγιάζ

Αποφάσισες ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με το μακιγιάζ. Πάμε να επιβεβαιώσουμε τη σωστή επιλογή σου και να δούμε τους λόγους που το επάγγελμα του makeup artist είναι στη λίστα με τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα ομορφιάς αφού έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση γιατί:

1. Μπορείς να δουλέψεις ως ελεύθερος επαγγελματίας και να εξειδικευτείς στο νυφικό μακιγιάζ. Οι χρηματικές απολαβές για ένα νυφικό μακιγιάζ είναι πολύ μεγάλες. Σκέψου ότι αν ασχοληθείς μόνο με αυτή την κατηγορία θα εργάζεσαι μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, τα έσοδα σου θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και θα έχεις και αρκετό ελεύθερο χρόνο.

2. Μπορείς να ασχοληθείς με το μακιγιάζ τηλεόρασης και κινηματογράφου παρέχοντας υπηρεσίες σε τηλεοπτικές εκπομπές, σίριαλ, tv shows, θεατρικές παραστάσεις ή ταινίες κινηματογράφου. Ο χώρος του θεάματος είναι απαιτητικός αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικός και αν σε γοητεύει το επαγγελματικό μακιγιάζ είναι ένας τρόπος να δεις τα πράγματα «από μέσα».

3. Μπορείς να γίνεις beauty editor ή beauty blogger παρουσιάζοντας προϊόντα μακιγιάζ ή δίνοντας συμβουλές για το τέλειο makeup. Τα social media είναι ένα κανάλι επικοινωνίας με σημαντική απήχηση και με τη σωστή στρατηγική θα έχεις καλές απολαβές από τις διαφημίσεις.

4. Μπορείς να δουλέψεις σε εταιρίες καλλυντικών είτε ως πωλητής των προϊόντων σε καταστήματα είτε ως εξωτερικός πωλητής προϊόντων χονδρικής. Ο καλός πωλητής δεν αρκεί να είναι μόνο καλός στην προώθηση των προϊόντων, χρειάζεται να γνωρίζει και το αντικείμενο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδανικός συνδυασμός makeup artist και καλού πωλητή μπορεί να σε κάνει περιζήτητο σε πολλές εταιρίες επώνυμων καλλυντικών. Εάν αγαπάς το επάγγελμα και αποκτήσεις την κατάλληλη εμπειρία υπάρχει προοπτική εξέλιξης ώστε να αναβαθμιστείς σε εκπαιδευτή πωλήσεων!

5. Μπορείς να κάνεις συνεργασίες με κέντρα αισθητικής, καταστήματα περιποίησης άκρων, κομμωτήρια, ξενοδοχεία, γυμναστήρια ή κρουαζιερόπλοια, οίκους νυφικών, φωτογράφους, πρακτορεία μοντέλων, διαφημίσεων.

Οι δυνατότητες είναι πολλές, εσύ θα διαλέξεις ποιος χώρος σου ταιριάζει περισσότερο. Μόνο να θυμάσαι ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις τις σωστές γνώσεις! Εκπαιδεύσου σωστά και ολοκληρωμένα στα εκπαιδευτικά προγράμματα μακιγιάζ της EVABEUATY!

Comments are closed.