Ο σωστός τρόπος καθαρισμού των πινέλων

Ο τακτικός καθαρισμός των πινέλων σας είναι απαραίτητος καθώς στις τρίχες τους συσσωρεύονται μικρόβια και μικροοργανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και αλλεργίες γι’ αυτό δεν πρέπει να αμελείται. Πάμε να δούμε πώς καθαρίζονται σωστά προκειμένου να μην χάσουν το σχήμα και η υφή τους.

Βρέχουμε τα πινέλα κάτω από χλιαρό νερό και τα κρατάμε ώστε οι τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω.

Εφαρμόζουμε λίγο ειδικό καθαριστικό ή σαμπουάν στις τρίχες και κάνουμε άφθονο αφρό. Καθαρίζουμε καλά όλες τις τρίχες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Ξεπλένουμε τα πινέλα με χλιαρό νερό κοιτώντας πάλι προς τα κάτω. Κοιτάμε να φύγει τελείως η σαπουνάδα. Αφαιρούμε την πολύ υγρασία με τη βοήθεια μιας πετσέτας «χτυπώντας» ταμποναριστά το κάθε πινέλο πάνω στην στεγνή πετσέτα. Επαναφέρουμε το σωστό τους σχήμα και αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά για 6-8 ώρες.

Αυτή τη διαδικασία πρέπει να την κάνετε κάθε εβδομάδα ενώ καθημερινά χρησιμοποιήστε ειδικό σπρέυ καθαρισμού μετά από κάθε υπηρεσία.

Τέλος, επειδή θα συνθετικά πινέλα συνήθως σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις, χρησιμοποιήστε συχνά λίγο μαλακτικό μαλλιών για να παραμείνουν μαλακά.

Τα καθαρά εργαλεία είναι η εικόνα των υπηρεσιών μας. Φροντίστε να είναι πάντα προσεγμένα και να θυμάστε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

 

Comments are closed.