Γιατί να ακολουθήσω το επάγγελμα του κομμωτή;

Κάποιοι πιστεύουν πως ο κομμωτής απλά χτενίζει, βάφει ή κουρεύει… Εάν προσέξουν λίγο καλύτερα θα διαπιστώσουν ότι ένας κομμωτής προσφέρει πολύ περισσότερα στους πελάτες του, ενώ εκτός από την αγάπη για τη συγκεκριμένη τέχνη, υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για να επιλέξει κανείς το συγκεκριμένο επάγγελμα!

1. Το πρώτο και βασικότερο είναι η σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση! Είτε αποφασίσεις να δουλέψεις σε κομμωτήριο, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, είτε ακόμη αν ανοίξεις το δικό σου κομμωτήριο, το αντικείμενο της δουλειάς σου αποτελεί ανάγκη. Για παράδειγμα τα μαλλιά θα συνεχίσουν να μακραίνουν και πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για κούρεμα.

2. Έχεις άπειρες επαγγελματικές επιλογές. Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι κομμωτές μπορούν να εργαστούν σε κομμωτήρια ή να αποκτήσουν το δικό τους κομμωτήριο. Μπορούν να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες προσφέροντας υπηρεσίες στους χώρους των πελατών τους ή κάνοντας συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες που σχετίζονται με το αντικείμενο της δουλειάς τους, όπως οίκοι νυφικών, φωτογράφοι, εταιρίες οργάνωσης εκδηλώσεων, σχεδιαστές μόδας, στυλίστες, makeup artists κ.ά. Μπορείς να εργαστείς σε χώρους που εκτός από άλλες υπηρεσίες ομορφιάς, προσφέρουν και υπηρεσίες κομμωτηρίου όπως κέντρα αισθητικής, spa, ξενοδοχεία, γυμναστήρια ή κρουαζιερόπλοια. Εάν εντυπωσιάζεσαι από το χώρο του θεάματος και της showbiz μπορείς να ζήσεις την εμπειρία προσφέροντας hair styling σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφήσεις περιοδικών ή διαφημιστικών σποτ, σε TV shows, τηλεοπτικές εκπομπές ή σίριαλ, σε κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

3. Οι υπηρεσίες του κομμωτή αποτελούν την πιο προσιτή πολυτέλεια. Εκτός από το κούρεμα, που αποτελεί ανάγκη, ο καθένας μπορεί κάνει ένα δώρο στον εαυτό του με ένα χτένισμα, μια αλλαγή χρώματος στα μαλλιά ή μια θεραπεία αναζωογόνησης των μαλλιών. Για σένα τον κομμωτή σημαίνει περισσότερες υπηρεσίες άρα περισσότερα έσοδα.

4. Είναι ένα επάγγελμα ευχάριστο. Σε έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό οι κομμωτική είναι στις υψηλότερες θέσεις στη λίστα με τα ευχάριστα επαγγέλματα. Αυτό δικαιολογείται εύκολα αν σκεφτείς ότι είναι δημιουργικό, δεν έχει τη ρουτίνα της δουλειάς γραφείου -κάθε μέρα θα εξυπηρετήσεις και ένα διαφορετικό πελάτη και μια διαφορετική υπηρεσία και ταυτόχρονα με τη δουλειά μπορείς να συζητάς για άσχετα αλλά ευχάριστα θέματα με τον πελάτη σου.

5. Η κομμωτική δεν είναι μόνο μαλλιά και βούρτσες αλλά έχει κι άλλες πλευρές που μόνο αν το παρατηρήσεις καλά θα το διαπιστώσεις. Η ψυχολογία του πελάτη, το περιβόητο customer service –τομέας στον οποίο επενδύουν μεγάλες βιομηχανίες ανά τον κόσμο-, η διαχείριση χρόνου, η οικονομική διαχείριση, η αντιμετώπιση μίας κρίσης σε μια στιγμή που δεν πήγαν όλα καλά, ακόμα και η εναρμόνιση με την ομάδα των συναδέλφων, είναι όλα στοιχεία που χειρίζεται ένα κομμωτής κάθε φορά που φροντίζει ένα πελάτη. Όλα αυτά είναι δεξιότητες που εφαρμόζονται στην εργασία και γίνονται πτυχές του χαρακτήρα του κομμωτή ολοκληρώνοντας έτσι την προσωπικότητά του ως άνθρωπο.

Εάν θέλεις κι εσύ να γίνεις επαγγελματίας κομμωτής, ανακάλυψε τις επιλογές εκπαίδευσης στην EVABEAUTY!

Comments are closed.